Raducanu valt uit bij de US Open terwijl Dan Evans geschiedenis schrijft

Emma Raducanu heeft maandag een nederlaag geleden in de openingsronde van de US Open in New York. De kampioene van 2021 werd in drie sets verslagen door Sofia Kenin met 6-1 3-6 6-4.

Een huilende Raducanu was zichtbaar teleurgesteld over het verlies. Ze miste de Olympische Spelen in Parijs om zich te concentreren op de US Open. De 21-jarige zei dat ze nu van plan is om meer wedstrijden te spelen in een poging om haar vorm terug te krijgen na slechts in één wedstrijd te hebben gespeeld sinds Wimbledon in juli.

Bij de mannen schreef Dan Evans uit Groot-Brittannië US Open geschiedenis door de langste wedstrijd te winnen die ooit op het evenement is gespeeld. Evans maakte een opmerkelijke comeback en versloeg de Rus Karen Khachanov met 6-7 (6-8) 7-6 (7-2) 7-6 (7-4) 6-4.

De wedstrijd duurde vijf uur en 35 minuten en dat is de langste wedstrijd in de geschiedenis van de US Open. Evans stond 4-0 achter in de beslissende set en won verbazingwekkend zes games op rij om de overwinning op te eisen.

Beide spelers kregen aan het einde van de wedstrijd een verdiende staande ovatie van het Flushing Meadows-publiek.