Musetti wint Italiaanse finale in Napels

Lorenzo Musetti versloeg zondag landgenoot Matteo Berrettini in een volledig Italiaanse finale op de Naples Open. De 20-jarige Musetti is een rijzende ster bij de mannen en de overwinning op Berrettini was zijn tweede bekroning op tourniveau.

De eerste set duurde 82 minuten en Musetti won deze uiteindelijk dankzij een tie-braker. Dit gaf Musetti vertrouwen voor de tweede set en hij wist Berrittini te overdonderen met klinisch tennis en won de wedstrijd in straight sets met 7-6 6-2.

Berrettini kampte in de aanloop naar de finale van zondag met een voetblessure en had een time-out nodig in zijn halve finale tegen Mackenzie McDonald. Hij leek aanvankelijk goed te bewegen toen beide spelers een spannende eerste set uitspeelden. De jongere Musetti nam echter de controle over de wedstrijd in de tweede toen Berrettini fysiek begon af te takelen.

In zijn toespraak na de wedstrijd erkende Musetti dat zijn tegenstander niet 100% fit was voor de laatste ontmoeting, maar desondanks zal hij blij zijn met het claimen van nog een tourtitel. De overwinning was nog indrukwekkender omdat hij de trofee wist op te eisen zonder een set te verliezen tijdens het hele toernooi.

Voor meer informatie over onze Wimbledon Obligatielening pakketten voor de kampioenschappen van 2023 alstublieft contact met ons opnemen vandaag.